Védő füldugók

Mai világunkban a zajterhelés mértéke egyre magasabb, így egyre nagyobb az igény a különböző zajcsökkentésre. Különösen érvényes ez az ipari vagy zajos területen dolgozókra, ahol a napi munkaidőt nagy zajban kell eltölteni. Természetesen a szabadidőnkben is fontos a hallás védelme, hiszen ma még a halláskárosodás nem gyógyítható. A halláskárosodás zajszintje 85 dB, de az új EU-jogszabály szerint a munkáltatónak már 80 dB felett biztosítani kell a zajvédő eszközt, persze jó lenne ha magánemberként is fontosnak tartanánk ennek a határnak figyelembe vételét.  A hallásvédők védelmi képességét SNR értékkel adják meg. Pl. ha a mért zajszint 110 dB, akkor minimum 26 dB SNR értékű zajvédő eszközt kell használnunk, ami a zajszintet a biztonságos 84 dB-re csökkenti, mindezt a zajhatást úgy kell az eszköznek a megengedett szintre vagy az alá csökkentenie, hogy a figyelmeztető hangjelzések még hallhatóak legyenek. Az általunk gyártott kényelmi és védődugók mindegyike megfelel ennek a követelménynek.

Védő és kényelmi füldugók

Az ER zenei filteres zajvédő előadóművészek és gyakorló zenészek - legyen az könnyű vagy komolyzene - részére kifejlesztett hallásvédő rendszer.

Mivel a zenészek fokozottan ki vannak téve a halláskárosodás veszélyeinek, ezért létfontosságú, hogy védjék hallásukat, amely egyben "munkaeszközük" is.

Az intenzív, erős zenei hangkörnyezet és az átlagosnál magasabb hangnyomásszint rövid idő alatt is súlyos halláskárosodásokat okozhat.Az ER akusztikai hallásvédő rendszer úgy gátolja a káros szintű hangzást, hogy közben a hangminőség változatlan marad, tehát a termék viselője élvezheti a természetes hangzást.

A MICROSONIC- Labor Kft. által kínált zenei hallásvédő füldugó használata lehetőséget nyújt arra is, hogy a hang intenzitásától függően akár eltérő szintű - 9 dB, 15 dB, 25 dB - védelmet biztosítson a egy-egy fül számára.

Manapság már nem csak zenészek vásárolják fent nevezett termékünket, hanem olyan tudatosan gondolkodó és hallásukat féltő emberek is akik felismerték, hogy a hallás milyen nagy kincs. Így a koncert kedvelők, fesztiválozók, DJ-k, hangtechnikusok és repülő pilóták is előszeretettel használják hallásuk védelmére.

A Sound Defender - ipari kényelmi füldugó átlagos zajcsillapítási értéke 28 dB.

Egész nap kényelmes viseletet biztosít, köszönhetően annak, hogy gyártása egyéni lenyomat alapján történik. Főleg olyan területre tervezték, ahol nem feltétlenül szükséges az emberek közötti kommunikáció, - amely természetesen nem kizáró tényező -, de mivel minden zajt egységesen csökkent, ezáltal a kommunikáló beszéde is halkabban hallható. Az orvosi tisztaságú szilikon alapanyagnak köszönhetően az allergia kialakulásának veszélye igen alacsony. (Olyan területre, ahol a beszéd érthetősége létfontosságú, PassGuard-H zajvédőnket ajánljuk.)

Silencium zajdugó

A termék egyedi kialakítású, lenyomatvétel alapján az adott személy fülére készített hallásvédő füldugó, mely az OMMF által "nagy védelmi képesség" minősítést kapta. A füldugó csillapítása különösen a mély frekvenciákon (125-250Hz) jelentős, így különösen javasolható olyan esetben, ahol a mély frekvenciák dominálnak (munkagépek, gyártósorok... stb.). A termék alapanyaga szilikon, melynek rugalmassága a termék kényelmes viselését hosszantartóan is garantálja. A könnyű behelyezést, illetve kivételt a fogantyú segíti. A termék oldaliságának megkülönböztetésére színjelölést alkalmazunk. A könnyebb oldaliság megkülönböztetéshez használhatunk két féle színt a gyártásban páronként pl. egyik oldal kék a másik oldal pedig piros. Főleg olyan területre tervezték, ahol nem feltétlenül szükséges az emberek közötti kommunikáció, - amely természetesen nem kizáró tényező -, de mivel minden zajt egységesen csökkent, ezáltal a kommunikáló beszéde is halkabban hallható.

Walkman kényelmi dugó

A Walkman dugó kényelmi eszköz, mely az olyan típusú "hagyományos formájú" fülesekhez készül amiknek a hallójáratba illesztendő műanyag cső végéhez gyárilag univerzális gumi vagy szivacs dugó van csatlakoztatva.

Az egyéni lenyomatvétel alapján készült Walkman dugó kiválóan illeszkedik viselője fülébe és a jobb izoláció miatt halkabb zenehallgatást tesz lehetővé, ezzel kímélve a felhasználó hallását.

Ezen termékünk főleg azoknak nyújt nagy segítséget akiknek a fülkagylója vagy hallójárata az univerzális dugókkal nem kompatibilis, pl. kiesik a gyári dugó a fülből a téraránytalanság miatt.

A Walkman dugó nem rendelkezik elektronikával, azt minden esetben a már meglévő telefonos vagy zenei fülhallgatójának a szivacs vagy gumi harangjának a helyére kell felhelyezni.

Fontos azonban tudni, hogy azokhoz a fülhallgatókhoz nem tudunk ilyen kényelmi dugót készíteni amelyek tojás formájúak és nem csatlakozik hozzájuk gyári gumi harang, mint pl. az Iphone-né vagy az újabb Samsung telefonoké. Megrendelés előtt érdemes informálódni az Ön által használt füles alkalmasságáról és kérjük, hogy a megrendeléshez minden esetben hozzák is magukkal a fülest.

Motoros kényelmi füldugó 

A motorozás szerelmeseinek.

Motorozni jó és élvezetes is, DE a szélzaj okozta negatív hatásról nem szabad megfeledkezni. Egy hosszabb út végére a zajterhelés miatt elfárad a vegetatív idegrendszer, koncentráció zavart okozhat, megnőhet a baleset veszélye.

A figyelmeztető hangjelzéseket a termék használata mellett is meghallják.

A bukósisak természetesen véd valamelyest a zajoktól is, de nem tud olyan mértékű csillapítást nyújtani, mint egy saját fülre készített füldugó ami tökéletesen illeszkedik viselője hallójáratába.

Használatával pihentebben ér célba.

Kifejezetten saját fülre, egyéni lenyomat alapján és orvosi tisztaságú szilikonból gyártjuk.

A fogantyúja gumigyűrű, hogy a bukósisak alá is könnyen beférjen és ne nyomja a fület.

Használatával  motorozás végén elmarad a fülzúgás, fülsípolás.

Alvó kényelmi füldugó

Az alváshoz kényelmes, lágyabb szilikonból készülő egyéni illeszték, mely a hallójáratban helyezkedik el. A kagylós kiképzésnek köszönhetően az alvás során szinte észrevétlen.

Innovációink egyik eredményeként kifejlesztésre került egy más formájú alvó dugó is, ami 3D technológiával készül. 

Ez a termékünk a Life Plug Plus Alvó dugó melynek kialakítása abban tér el a "hagyományos" alvó dugótól, hogy saját anyagából készült fogantyúval rendelkezik, ezért könnyebb a fülből való kivétele. Csillapítási értéke valamivel kevesebb mint a "hagyományos" társáé.

Csillapítási érték ~ 24 dB 

Alvó dugóink többféle színben rendelhetők.

Termékeink elsősorban olyan helyzetben nyújtanak segítséget, ahol a környezeti zaj alvászavart okoz.

Használatuk során nem válik a felhasználó "teljesen süketté", az erős zajok hallhatóak maradnak, gondolunk itt a csörgőóra hangjára vagy a telefoncsengésére, de akár a gyermek sírásra is, viszont sokkal halkabb lesz a hangélmény.

 Jelenlegi, civilizált környezetünkben szinte minden városlakó magas környezeti zajban kénytelen aludni.

Az alvás szerepe nagyon fontos a test egészséges egyensúlyának és működésének megőrzésében. Alvás közben a test regenerálódik, az idegek pihennek, az agy feldolgozza a nappal befogadott ingereket, az izmok ellazulnak - egyszóval szinte minden testi működés takarékra állítódik, hogy másnap ismét a maximumot hozhassuk ki magunkból. Amennyiben az éjszakái nem kellő nyugalomban telnek, nem tud megfelelően teljesíteni a fáradtság pedig hosszú távon depresszióhoz és krónikus kimerültséghez vezethet.

Az igazán pihentető alvás egyik legfontosabb előfeltétele a csend!

HUNTER-1 aktív zajvédő

Cégünk egyetlen elektronikával ellátott zajvédője, mely szintén egyéni lenyomat alapján készülő, digitális aktív zajvédő vadászok, illetve sport lövök számára. 

Bővebben a Hunter-1 menü pontban olvashat a termékről.

A fejlett digitális technológiának köszönhetően 4 program közül választhat.

A készülék bekapcsolása után a programkapcsoló gomb megnyomásával kifejezetten vadászathoz kifejlesztett hangprofilok közül lehet kiválasztani a leginkább megfelelőt. 

Az egyes program kismértékű erősítéssel rendelkezik (kb. 3-4 dB). Csendes környezetben (pl. erdőben, amikor nem fúj a szél, és nem esik az eső) történő megfigyeléskor alkalmazható. 

A kettes program közepes erősítésű (kb 8 dB). Mérsékelten szeles környezetben, a mély, közepes és magas frekvenciák 40-50%-os erősítésére használható. A hármas programnak nagyobb mértékű az erősítése (kb. 12 dB). A teljes erősítést növeli a teljes frekvencia spektrumban (mély, közepes és magas hangok). 

Telefontekercs a mobiltelefon használatát egyszerűsíti, segítségével nem kell a készüléket eltávolítani a fülből.  

A hangerőszabályzó minden programban működik így lehetővé teszi a felhasználó számára a közvetlen hangerőállítást a programon belül.

A hangerőszabályzó a legkisebb erősítésű végállásában kapcsoló funkcióval is rendelkezik, így kapcsolható ki és be a készülék, melyet

kattanó hang jelez.

A Hunter-1 aktív zajvédő áramellátását 13-as hallókészülék elem biztosítja, KÉRJÜK más elemet NE használjon!

Hallókészüléket használó ügyfeleknek nem ajánljuk!

Amennyiben mégis a vásárlás mellett dönt, úgy azt SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE teheti meg annak tudatában, hogy NEM ÁLL MÓDUNKBAN A TERMÉKET VISSZAVÁSÁROLNI!

Megértésüket köszönjük!

Uszodai védődugó

Egyéni füllenyomat alapján készül, feladata a víz fülbejutásának megakadályozása. 

" A külső hallójárat, a dobhártya gyulladásos megbetegedései, különböző eredetű középfülgyulladások, átmeneti vagy végleges dobhártyahiányok, bizonyos típusú fülműtéteket követő állapotok feltétlenül indokolttá teszik hallószervünk védelmét a hallójáratba bejutó fürdő- vagy uszodai vízzel szemben. Szakorvosi szempontból tehát a megelőzés, a gyógyulás elősegítése, illetőleg a szövődmények elkerülése érdekében egyértelműen ajánlott védő fülilleszték használata ilyen esetekben."