HUNTER-1

AKTÍV ZAJVÉDŐ VADÁSZATHOZ ÉS LÖVÉSZETHEZ

HUNTER-1 aktív zajvédő

Hunter-1
Hunter-1

Vadászat és lövészet a hallásvédelem tükrében

Régebben a vadászatot és a lövősportot űzők egyik fő ismérve a rossz hallás volt ami természetes velejárónak számított, hiszen anno a fegyverhasználók nem fordítottak kellő figyelmet a hallásuk védelmére és nem is kapott a hallásvédelem megfelelő figyelmet. Manapság már sok lehetőség közül választhatnak mégis sokan semmivel sem védik a hallásukat, pedig nagyon fontos lenne, mert a halláskárosodás visszafordíthatatlan folyamat és akár egy lövés miatt is kialakulhat!

A halláskárosodás zajszintje 85 dB míg a fájdalom küszöb 130 dB, ezekhez képes a fegyver elsütése pillanatában annak hangja akár  jóval a fájdalom küszöb felletti érték is lehet!

Manapság már rendelkezésre állnak aktív és passzív hallásvédők is amik jól védik a hallást, de viselésük "komplikált" lehet. Passzív hallásvédő esetén nem csak a lövés hangját csökkenti a zajvédő, hanem a környezeti zajokat is, ezzel kizárja a vadászt a vadászatból, hiszen a vadat sem hallja meg. Arra számítani, hogy a vad megvárja míg a vadász felteszi a lövéshez a zajvédőt, eléggé valószínűtlen elvárás. 

Aktív zajvédő esetén, ahol a fültok álladóan a vadász fején van problémát jelenthet a viselése, mert sokaknak egyszerűen kivitelezhetetlen a fültok és a fegyver egyszerre történő használata, hiszen útban van a fültok fegyverhasználat közben és emiatt előfordul, hogy inkább hallásvédelem nélkül vadásznak. 

Ilyenkor felmerülhet a vadászban a kérdés, hogy mi a fontosabb a hallása vagy a vadászat? Szerintem a választ tudják.

A jó hír az, hogy van megoldás, méghozzá kényelmes és személyre szabott!

Az általunk készített elektronikával ellátott egyéni aktív zajvédő pont ezt a kényelmetlen részt iktatja ki úgy, hogy viselőjének akkor sem kell a fülét babrálnia vagy védőeszközével vesződnie, ha éppen nem a lövésre vagy a vadra koncentrál. Nem marad le egyetlen hirtelen felbukkanó lehetőségről sem, mert az egyéni zajvédő állandó használatával minden pillanatban tettre kész lehet. Az egyénre szabott "ház" nyújtja a kompromisszum nélküli, hosszan tartó, kényelmes viseletet miközben folyamatosan védi viselője hallását.

Hogyan történik mindez?

A Hunter -1 aktív zajvédőnk 3 erősítő programmal rendelkezik melyekben a szélzaj csökkentő funkciónak köszönhetően mégis csendesebb lesz a környezet és azokat a hangokat erősíti fel amire a vadásznak szüksége van, mint pl. a vadak neszezése.

Az egyes program kismértékű erősítéssel rendelkezik (kb. 3-4 dB). Csendes környezetben (pl. erdőben, amikor nem fúj a szél, és nem esik az eső) történő megfigyeléskor alkalmazható.

A kettes program közepes erősítésű (kb 8 dB). Mérsékelten szeles környezetben, a mély, közepes és magas frekvenciák 40-50%-os erősítésére használható. 

A hármas programnak nagyobb mértékű az erősítése (kb. 12 dB). A teljes erősítést növeli a teljes frekvencia spektrumban (mély, közepes és magas hangok).

Telefontekercs a mobiltelefon használatát egyszerűsíti, segítségével nem kell a készüléket eltávolítani a fülből.

A hangerőszabályzó minden programban működik így lehetővé teszi a felhasználó számára a közvetlen hangerőállítást a programon belül.

A hangerőszabályzó a legkisebb erősítésű végállásában kapcsoló funkcióval is rendelkezik, így kapcsolható ki és be a készülék, melyet kattanó hang jelez.

A lövés pillanatában a fegyver hangjából az egyes program maximum 84 dB-t, a kettes és hármas program pedig maximum 91 dB-t enged a fülbe, így védve viselője hallását.

Természetesen nem csak vadászathoz, hanem sport lövészethez is ajánlott a használata, hiszen nagy előnye, hogy a beszédet megérti vele, de a lövés pillanatában 91 dB-en maximálja a fülbe jutó hangot.

A Hunter-1 aktív zajvédő áramellátását 13-as hallókészülék elem biztosítja, kérjük más elemet NE használjon!

Hallókészüléket használó ügyfeleknek nem ajánljuk, amennyiben mégis a vásárlás mellett dönt, úgy azt SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE teheti meg annak tudatában, hogy NEM ÁLL MÓDUNKBAN A TERMÉKET VISSZAVÁSÁROLNI!

Együttműködő partnerünk: